FAQ
logo_sm

FAQ

Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Herstructurering

Hoe gaat Fouzia te werk?

Fouzia epileert alleen met een pincet. Hierdoor wordt de wenkbrauw haarfijn bijgewerkt, terwijl de natuurlijke dichtheid behouden blijft. Het gezicht krijgt zijn harmonie terug. Na het epileren geeft Fouzia advies over het vermijden van valkuilen op het gebied van epilatie.

Moet ik epileren voor een afspraak?

Nee, het is beter om de wenkbrauwen minimaal twee weken met rust te laten.

Kan de epilatie en het aanbrengen van de semi-permanente make-up op één dag plaatsvinden?

Ja, het is mogelijk om beide behandelingen op één dag te laten plaatsvinden.

Hoe lang duurt een behandelsessie?

Het herstructureren van de wenkbrauwen neemt gemiddeld 20 tot 30 minuten in beslag. Het onderhoud van reeds geëpileerde wenkbrauwen duurt 15 minuten.

Onderhoud

Waar dient het onderhoud voor?

Het is belangrijk dat de gecreëerde vorm van de wenkbrauwen behouden blijft. Het hangt er vanaf hoe sterk de haargroei is, maar over het algemeen wordt de onderhoudsbehandeling na drie weken tot een maand ingepland.

Semi-permanente Wenkbrauwmake-up

Wat is het verschil met de elektrische methode?

Elektrische pigmentatie maakt een lijn, vult op of loopt van haar tot haar in één lijn. Bij de techniek van Fouzia wordt met de hand een aantal punten vlak naast elkaar gezet, die samen voor een schaduwlijn bij uw eigen wenkbrauwen zorgen. Zo kan iedere gewenste vorm gecreëerd worden. Het resultaat is vloeiender en natuurlijker.

Doet het pijn?

Het gevoel van het aanbrengen van de semi-permanente make-up is vergelijkbaar met het gevoel dat epileren geeft. Of dit als pijn wordt ervaren, is persoonlijk.

Hoe lang duurt een sessie?

Het epileren en het aanbrengen van de semi-permanente make-up duurt ongeveer anderhalf uur. Een tweede sessie, nadat de semi-permanente make-up na vier tot zes maanden is vervaagd, duurt slechts veertig minuten.

Hoe reageert de huid op de behandeling?

De huid kan iets opzwellen, maar dit verschilt per persoon. Indien u allergieën heeft, is het raadzaam dit vooraf even aan te geven.

Kan het bloeden?

Als u een gevoelige huid heeft die sneller reageert, kan het zijn dat het iets gaat bloeden. Bij normale huidtypes zou dit niet hoeven voorkomen, omdat de semi-permanente methode vele malen minder agressief voor het weefsel is dan de elektrische methode. Let op: wie bloedstollingsvertragende medicijnen gebruikt, dient een arts te raadplegen.

Hoe lang duurt het voordat de huid volledig is hersteld?

Ongeveer vijf dagen. In de eerste paar dagen na de behandeling kan de schaduw van de wenkbrauw wat lichter worden. Sommige plekken kunnen zelf helemaal verdwijnen. Dit is normaal. Bij een tweede afspraak, binnen een maand na de eerste afspraak, zal de wenkbrauw worden bijgewerkt en is de kleur zoals deze moet zijn.

Wat is het verschil met getatoeëerde wenkbrauwen?

De onderste huidlagen worden niet geraakt, waardoor de semi-permanente methode minder agressief en blijvend is.

Na hoeveel tijd moet ik terugkomen voor het bijwerken?

Binnen een maand kunt u terugkomen om de make-up te laten bijwerken. De eerste keer is dit inbegrepen in het tarief.

Hoe lang is het resultaat zichtbaar?

De semi-permanente wenkbrauwen blijven vier tot zes maanden zitten. In sommige gevallen kan het resultaat zelf een jaar zichtbaar zijn. Dit is afhankelijk van het huidtype en de sterkte van de aangebrachte kleur.

Kan ik zwemmen of zonnen na de behandeling?

Nee, het is beter om contact met water vijf dagen te vermijden. Daarnaast kunt u een week niet zwemmen, naar de sauna of de hammam. Het is het beste om uit de zon te blijven, tenzij u het gezicht goed beschermt.

Is de behandeling geschikt voor alle huidskleuren?

Ja, de pigmenten kunnen op iedere huidskleur worden afgestemd, van heel licht tot donker.